МЕНИ
Насловна » Актуелности » УЖИЦЕ ДОБИЈА НОВУ ЗГРАДУ ПРЕКРШАЈНОГ И ПРИВРЕДНОГ СУДА

УЖИЦЕ ДОБИЈА НОВУ ЗГРАДУ ПРЕКРШАЈНОГ И ПРИВРЕДНОГ СУДА

12.03.2015.

Министарство правде, током 2015. године, започеће у Ужицу изградњу нове зграде за смештај Привредног и Прекршајног суда, рекао је  министар правде Никола Селаковић приликом потписивања Уговора којим је Републичка дирекција за имовину Републике Србије предала Министарству правде на коришћење земљиште на којем ће бити изграђен поменути објекат.

Нова зграда биће  површине 2500 м2, а да ће за рушење постојеће, припрему терена и изградњу нове зграде бити уложено 125 милиона динара   новац је  обезбеђени из буџета Републике Србије.

„Главни циљ изградње нове зграде, поред обезбеђења адекватног смештаја за судије и административне раднике, јесте задовољење потреба за правдом свих грађана Града Ужица и околних општина“, рекао је Селаковић и додао да се успех једног града мери задовољством његових житеља.

Директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић је истакао да судије и суднице представљају огледало достојанства једне земља и изразио задовољство што ће се овом инвестицијом створити бољи услови за грађане који по правду долазе, али и за рад судија. Такође је навео да се радује што ће се са оваквим активностима и сарадњом са Министарством правде наставити и да се ради на томе да се у току ове године обезбеди нова зграда за Прекршајни суд у Рашкој.

Градоначелник Града Ужица Тихомир Петковић је рекао да је изградња нове зграде Прекршајног и Привредног суда веома значајна за град, јер се тиме потврђује значај Ужица, као регионалног центра.

Ужице добија нову зграду Прекршајног и Привредног суда

Фотографија са потписивања уговора

Информатрор о раду Регистар непокретности у јавној својини Ствари у јавној својини које су предмет отуђења Извод банке као доказ о уплати

Видео галерија

 Пренос права јавне својине кинеској компанији на грађевинском земљишту које се налази у Зрењанину Пренос права јавне својине кинеској компанији на грађевинском земљишту које се налази у Зрењанину
 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19  Народна скупштина Републике Србије Председник Републике Влада Уставни суд Србије Врховни касациони суд Србије Републичко јавно тужилаштво