МЕНИ
Насловна » Актуелности » ДРЖАВА СТВАРА УСЛОВЕ ЗА НОВЕ СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

ДРЖАВА СТВАРА УСЛОВЕ ЗА НОВЕ СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

20.04.2015.

У петак 17. априла у Градској кући у Руми, потписан је уговор о преносу својине над земљиштем на територији општине Рума, којим је 7,86 хектара из власништва Републике Србије пренето у надлежност локалне самоуправе. Земљиште ће румска општина уступити светски познатој француској компанији „Хачинсон“, која планира да изгради производни погон за производњу гумених делова за ауто-индустрију и у тој фабрици запосли 200 радника. Француска компанија планира да у овај пројекат уложи 7,3 милиона евра.

ДРЖАВА СТВАРА УСЛОВЕ ЗА НОВЕ СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

ФОТО - ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

Уговор о преносу својине над земљиштем потписали су директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије Јован Воркапић и председник општине Рума Слађан Манчић.

„Нова радна места која Хачинсон отвара у Руми нису остављала простор за дилему о преносу својине над овим земљиштем. Заједничка мисија од највиших републичких органа па до локалне самоуправе је створити нова радна места у реалном, приватном сектору. Општина Рума је прави пример ефикасне и модерне општинске управе“-рекао је Јован Воркапић.

„Брз и ефикасан потез Владе Србије у уступању земљишта добра је порука за све потенцијалне стране и домаће инвеститоре да су добродошли у Руму и да се све административне процедуре решавају у најкраћем могућем року“- изјавио је Слађан Манчић.

Републичка дирекција за имовину Републике Србије настоји да у сарадњи са другим републичким органима и локалном самоуправом ефикасно делује на реализацији планова Владе Србије у вези са побољшањем тржишних и пословних услова и стварањем повољног амбијента за домаћа и страна улагања.

Информатрор о раду Регистар непокретности у јавној својини Ствари у јавној својини које су предмет отуђења Извод банке као доказ о уплати

Видео галерија

 Пренос права јавне својине кинеској компанији на грађевинском земљишту које се налази у Зрењанину Пренос права јавне својине кинеској компанији на грађевинском земљишту које се налази у Зрењанину
 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19  Народна скупштина Републике Србије Председник Републике Влада Уставни суд Србије Врховни касациони суд Србије Републичко јавно тужилаштво