МЕНИ
Насловна » Актуелности » Држава уступила Новом Саду земљиште у индустријској зони

Држава уступила Новом Саду земљиште у индустријској зони

27.10.2015.

Град Нови Сад добио је од државе више од 38 хектара у индустријској зони „Север 4“, а уговор о преносу власништва потписан је 26. oктобра 2015. године у Градској кући у Новом Саду.

Директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић, који је потписао уговор у име државе, истакао је да не постоји бољи и конкретнији начин подршке Владе Србије Новом Саду и његовом руководству за развој даљих пројеката који ће омогућити запослење Новосађана у радној зони.

Земљиште које је Србија пренела у власништво града Новог Сада, вредно је око 12,5 милиона евра.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да дуго није било арактивније локације за инвеститоре и да ће уступање овог земљишта омогућити Новом Саду да буде конкурентан другим општинама, пре свега у Војводини, који нуде грађевинско земљиште, односно привлаче инвеститоре својим позицијама уз аутопут.

У зони „Север 4“ би америчка компанија "Leal", произвођач делова за аутомобиле, требало да гради фабрику.

Прилог Радио Телевизије Војводине

Информатрор о раду Регистар непокретности у јавној својини Ствари у јавној својини које су предмет отуђења Извод банке као доказ о уплати
 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19  Народна скупштина Републике Србије Председник Републике Влада Уставни суд Србије Врховни касациони суд Србије Републичко јавно тужилаштво