МЕНИ
Насловна » Актуелности » Град атлетике добија атлетски стадион

Град атлетике добија атлетски стадион

17.08.2016.

Влада Србије је уступила општини Ћуприја, без накнаде, право својине над главним, и помоћним фудбалским стадионом „Мораве“. Уговор о преносу права својине над овим објектима потписали су директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије Јован Воркапић и председник те општине Нинослав Ерић.

Град атлетике добија атлетски стадион

Фотографија преузета са сајта Телевизије Поморавље-Јагодина

- Закључили смо уговор о преносу права јавне својине на стадиону у Ћуприји. Тиме се стварају услови да Ћуприја, град који је изнедрио легендарна имена атлетике, данас може да развија даље атлетику и да та имена сутра добију наследнике. Захваљујем се председнику општине Ерићу зато што је својом упорношћу допринео да се овај дан догоди. Није било лако, ово је резултат посла који је трајао годину дана. Моје је задовољство што смо нешто корисно и паметно урадили за Чуприју, рекао је Воркапић.

Ерић је најавио изградњу атлетског стадиона.

- Атлетика представља наш град. Вера Николић, Зора Томецић, Снежана Пајкић, Драган Здравковић и Аца Петровић, као и сви који су трчали заслужују атлетски стадион. На овај начин направили смо први корак, сигуран сам да ћемо ускоро кренути у изградњу новог стадиона, рекао је Ерић.

Модеран атлетски стадион је нешто о чему смо сви сањали, оценио је Драган Здравковић, председник Спортског савеза Ћуприје и ОАК „Морава“.

- Реч је о наменском атлетском центру са низом тркачких стаза, који ће испуњавати све услове за организацију атлетских такмичења. Биће постављена најсавременија тартан подлога, на западном делу трибине је простор за зимске тренинге, стадион би био и у функцији фудбала. Ћуприја је заслужила атлетски стадион.Надам се да ће почети радови и да ћу доживети да се заврши, представио је идејни пројекат стадиона Здравковић.

Очекује се да ускоро започне рад на финалном пројекту стадиона.

Видео прилог преузет са сајта Телевизије Поморавље-Јагодина

Информатрор о раду Регистар непокретности у јавној својини Ствари у јавној својини које су предмет отуђења Извод банке као доказ о уплати
 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19  Народна скупштина Републике Србије Председник Републике Влада Уставни суд Србије Врховни касациони суд Србије Републичко јавно тужилаштво