МЕНИ
Насловна » Актуелности » НОВА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА У ПОМОРАВЉУ

НОВА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА У ПОМОРАВЉУ

03.10.2016.

Јован Воркапић в.д. директора Републичке дирекције за имовину Републике Србије и председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић су у петак, 30. септембра поставили камен темељац за другу фазу изградње индустријске зоне. Прва фаза инфраструктурног опремањa је успешно завршена захваљујући помоћи од 60 милиона динара које је обезбедило Министарство привреде.

НОВА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА У ПОМОРАВЉУ

Следећи корак је да се изграђени део индустријске зоне повеже са регионалним путем и да се комунално опреми.

Јован Воркапић је посебно нагласио чињеницу да је општина Ћуприја оправдала очекивања не само Владе Србије, већ и Дирекције за имовину, од које је пре две године добила без накнаде 16 хектара. Републичка дирекција за имовину Републике Србије је исто учинила и у Новом Саду, Руми, Врању.

Када буде завршена и друга фаза, биће створени услови да инвеститори граде фабрике. Како је председник Општине истакао, за месец дана Кинеска компанија Еурофибер започеће изградњу хале од 20.000 квадрата где је планиранио да запосле 250 радника, СДПР Југоимпорт изградиће погон у Ћуприји до краја године, у току су разговори са аустријском компанијом Цумтобел. Траклајт је већ заузео 4 хектара у индустриској зони. На тај начин завршиће се прича о незапослености, не само у Ћуприји, већ у целом Поморављу.

Информатрор о раду Регистар непокретности у јавној својини Ствари у јавној својини које су предмет отуђења Извод банке као доказ о уплати
 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19  Народна скупштина Републике Србије Председник Републике Влада Уставни суд Србије Врховни касациони суд Србије Републичко јавно тужилаштво