MENI
Naslovna » Aktuelnosti » UŽICE DOBIJA NOVU ZGRADU PREKRŠAJNOG I PRIVREDNOG SUDA

UŽICE DOBIJA NOVU ZGRADU PREKRŠAJNOG I PRIVREDNOG SUDA

12.03.2015.

Ministarstvo pravde, tokom 2015. godine, započeće u Užicu izgradnju nove zgrade za smeštaj Privrednog i Prekršajnog suda, rekao je  ministar pravde Nikola Selaković prilikom potpisivanja Ugovora kojim je Republička direkcija za imovinu Republike Srbije predala Ministarstvu pravde na korišćenje zemljište na kojem će biti izgrađen pomenuti objekat.

Nova zgrada biće  površine 2500 m2, a da će za rušenje postojeće, pripremu terena i izgradnju nove zgrade biti uloženo 125 miliona dinara   novac je  obezbeđeni iz budžeta Republike Srbije.

„Glavni cilj izgradnje nove zgrade, pored obezbeđenja adekvatnog smeštaja za sudije i administrativne radnike, jeste zadovoljenje potreba za pravdom svih građana Grada Užica i okolnih opština“, rekao je Selaković i dodao da se uspeh jednog grada meri zadovoljstvom njegovih žitelja.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić je istakao da sudije i sudnice predstavljaju ogledalo dostojanstva jedne zemlja i izrazio zadovoljstvo što će se ovom investicijom stvoriti bolji uslovi za građane koji po pravdu dolaze, ali i za rad sudija. Takođe je naveo da se raduje što će se sa ovakvim aktivnostima i saradnjom sa Ministarstvom pravde nastaviti i da se radi na tome da se u toku ove godine obezbedi nova zgrada za Prekršajni sud u Raškoj.

Gradonačelnik Grada Užica Tihomir Petković je rekao da je izgradnja nove zgrade Prekršajnog i Privrednog suda veoma značajna za grad, jer se time potvrđuje značaj Užica, kao regionalnog centra.

Užice dobija novu zgradu Prekršajnog i Privrednog suda

Fotografija sa potpisivanja ugovora

Informatror o radu Registar nepokretnosti u javnoj svojini Stvari u javnoj svojini koje su predmet otuđenja Izvod banke kao dokaz o uplati

Video galerija

 Prenos prava javne svojine kineskoj kompaniji na građevinskom zemljištu koje se nalazi u Zrenjaninu Prenos prava javne svojine kineskoj kompaniji na građevinskom zemljištu koje se nalazi u Zrenjaninu
 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19  Narodna skupština Republike Srbije Predsednik Republike Vlada Ustavni sud Srbije Vrhovni kasacioni sud Srbije Republičko javno tužilaštvo