MENI
Naslovna » Aktuelnosti » DRŽAVA STVARA USLOVE ZA NOVE STRANE INVESTICIJE

DRŽAVA STVARA USLOVE ZA NOVE STRANE INVESTICIJE

20.04.2015.

U petak 17. aprila u Gradskoj kući u Rumi, potpisan je ugovor o prenosu svojine nad zemljištem na teritoriji opštine Ruma, kojim je 7,86 hektara iz vlasništva Republike Srbije preneto u nadležnost lokalne samouprave. Zemljište će rumska opština ustupiti svetski poznatoj francuskoj kompaniji „Hačinson“, koja planira da izgradi proizvodni pogon za proizvodnju gumenih delova za auto-industriju i u toj fabrici zaposli 200 radnika. Francuska kompanija planira da u ovaj projekat uloži 7,3 miliona evra.

DRŽAVA STVARA USLOVE ZA NOVE STRANE INVESTICIJE

FOTO - VEČERNJE NOVOSTI

Ugovor o prenosu svojine nad zemljištem potpisali su direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovan Vorkapić i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

„Nova radna mesta koja Hačinson otvara u Rumi nisu ostavljala prostor za dilemu o prenosu svojine nad ovim zemljištem. Zajednička misija od najviših republičkih organa pa do lokalne samouprave je stvoriti nova radna mesta u realnom, privatnom sektoru. Opština Ruma je pravi primer efikasne i moderne opštinske uprave“-rekao je Jovan Vorkapić.

„Brz i efikasan potez Vlade Srbije u ustupanju zemljišta dobra je poruka za sve potencijalne strane i domaće investitore da su dobrodošli u Rumu i da se sve administrativne procedure rešavaju u najkraćem mogućem roku“- izjavio je Slađan Mančić.

Republička direkcija za imovinu Republike Srbije nastoji da u saradnji sa drugim republičkim organima i lokalnom samoupravom efikasno deluje na realizaciji planova Vlade Srbije u vezi sa poboljšanjem tržišnih i poslovnih uslova i stvaranjem povoljnog ambijenta za domaća i strana ulaganja.

Informatror o radu Registar nepokretnosti u javnoj svojini Stvari u javnoj svojini koje su predmet otuđenja Izvod banke kao dokaz o uplati

Video galerija

 Prenos prava javne svojine kineskoj kompaniji na građevinskom zemljištu koje se nalazi u Zrenjaninu Prenos prava javne svojine kineskoj kompaniji na građevinskom zemljištu koje se nalazi u Zrenjaninu
 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19  Narodna skupština Republike Srbije Predsednik Republike Vlada Ustavni sud Srbije Vrhovni kasacioni sud Srbije Republičko javno tužilaštvo