MENI
Naslovna » Aktuelnosti » Država ustupila Novom Sadu zemljište u industrijskoj zoni

Država ustupila Novom Sadu zemljište u industrijskoj zoni

27.10.2015.

Grad Novi Sad dobio je od države više od 38 hektara u industrijskoj zoni „Sever 4“, a ugovor o prenosu vlasništva potpisan je 26. oktobra 2015. godine u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, koji je potpisao ugovor u ime države, istakao je da ne postoji bolji i konkretniji način podrške Vlade Srbije Novom Sadu i njegovom rukovodstvu za razvoj daljih projekata koji će omogućiti zaposlenje Novosađana u radnoj zoni.

Zemljište koje je Srbija prenela u vlasništvo grada Novog Sada, vredno je oko 12,5 miliona evra.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da dugo nije bilo araktivnije lokacije za investitore i da će ustupanje ovog zemljišta omogućiti Novom Sadu da bude konkurentan drugim opštinama, pre svega u Vojvodini, koji nude građevinsko zemljište, odnosno privlače investitore svojim pozicijama uz autoput.

U zoni „Sever 4“ bi američka kompanija "Leal", proizvođač delova za automobile, trebalo da gradi fabriku.

Prilog Radio Televizije Vojvodine

Informatror o radu Registar nepokretnosti u javnoj svojini Stvari u javnoj svojini koje su predmet otuđenja Izvod banke kao dokaz o uplati
 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19  Narodna skupština Republike Srbije Predsednik Republike Vlada Ustavni sud Srbije Vrhovni kasacioni sud Srbije Republičko javno tužilaštvo