MENI
Naslovna » Aktuelnosti » Grad atletike dobija atletski stadion

Grad atletike dobija atletski stadion

17.08.2016.

Vlada Srbije je ustupila opštini Ćuprija, bez naknade, pravo svojine nad glavnim, i pomoćnim fudbalskim stadionom „Morave“. Ugovor o prenosu prava svojine nad ovim objektima potpisali su direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovan Vorkapić i predsednik te opštine Ninoslav Erić.

Grad atletike dobija atletski stadion

Fotografija preuzeta sa sajta Televizije Pomoravlјe-Jagodina

- Zaklјučili smo ugovor o prenosu prava javne svojine na stadionu u Ćupriji. Time se stvaraju uslovi da Ćuprija, grad koji je iznedrio legendarna imena atletike, danas može da razvija dalјe atletiku i da ta imena sutra dobiju naslednike. Zahvalјujem se predsedniku opštine Eriću zato što je svojom upornošću doprineo da se ovaj dan dogodi. Nije bilo lako, ovo je rezultat posla koji je trajao godinu dana. Moje je zadovolјstvo što smo nešto korisno i pametno uradili za Čupriju, rekao je Vorkapić.

Erić je najavio izgradnju atletskog stadiona.

- Atletika predstavlјa naš grad. Vera Nikolić, Zora Tomecić, Snežana Pajkić, Dragan Zdravković i Aca Petrović, kao i svi koji su trčali zaslužuju atletski stadion. Na ovaj način napravili smo prvi korak, siguran sam da ćemo uskoro krenuti u izgradnju novog stadiona, rekao je Erić.

Moderan atletski stadion je nešto o čemu smo svi sanjali, ocenio je Dragan Zdravković, predsednik Sportskog saveza Ćuprije i OAK „Morava“.

- Reč je o namenskom atletskom centru sa nizom trkačkih staza, koji će ispunjavati sve uslove za organizaciju atletskih takmičenja. Biće postavlјena najsavremenija tartan podloga, na zapadnom delu tribine je prostor za zimske treninge, stadion bi bio i u funkciji fudbala. Ćuprija je zaslužila atletski stadion.Nadam se da će početi radovi i da ću doživeti da se završi, predstavio je idejni projekat stadiona Zdravković.

Očekuje se da uskoro započne rad na finalnom projektu stadiona.

Video prilog preuzet sa sajta Televizije Pomoravlјe-Jagodina

Informatror o radu Registar nepokretnosti u javnoj svojini Stvari u javnoj svojini koje su predmet otuđenja Izvod banke kao dokaz o uplati
 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19  Narodna skupština Republike Srbije Predsednik Republike Vlada Ustavni sud Srbije Vrhovni kasacioni sud Srbije Republičko javno tužilaštvo