MENI
Naslovna » Aktuelnosti » NOVA INDUSTRIJSKA ZONA U POMORAVLJU

NOVA INDUSTRIJSKA ZONA U POMORAVLJU

03.10.2016.

Jovan Vorkapić v.d. direktora Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije i predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić su u petak, 30. septembra postavili kamen temeljac za drugu fazu izgradnje industrijske zone. Prva faza infrastrukturnog opremanja je uspešno završena zahvaljujući pomoći od 60 miliona dinara koje je obezbedilo Ministarstvo privrede.

NOVA INDUSTRIJSKA ZONA U POMORAVLJU

Sledeći korak je da se izgrađeni deo industrijske zone poveže sa regionalnim putem i da se komunalno opremi.

Jovan Vorkapić je posebno naglasio činjenicu da je opština Ćuprija opravdala očekivanja ne samo Vlade Srbije, već i Direkcije za imovinu, od koje je pre dve godine dobila bez naknade 16 hektara. Republička direkcija za imovinu Republike Srbije je isto učinila i u Novom Sadu, Rumi, Vranju.

Kada bude završena i druga faza, biće stvoreni uslovi da investitori grade fabrike. Kako je predsednik Opštine istakao, za mesec dana Kineska kompanija Eurofiber započeće izgradnju hale od 20.000 kvadrata gde je planiranio da zaposle 250 radnika, SDPR Jugoimport izgradiće pogon u Ćupriji do kraja godine, u toku su razgovori sa austrijskom kompanijom Cumtobel. Traklajt je već zauzeo 4 hektara u industriskoj zoni. Na taj način završiće se priča o nezaposlenosti, ne samo u Ćupriji, već u celom Pomoravlju.

Informatror o radu Registar nepokretnosti u javnoj svojini Stvari u javnoj svojini koje su predmet otuđenja Izvod banke kao dokaz o uplati
 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19  Narodna skupština Republike Srbije Predsednik Republike Vlada Ustavni sud Srbije Vrhovni kasacioni sud Srbije Republičko javno tužilaštvo