MENI
Naslovna » Aktuelnosti » Prenos prava javne svojine kineskoj kompaniji na građevinskom zemljištu koje se nalazi u Zrenjaninu

Prenos prava javne svojine kineskoj kompaniji na građevinskom zemljištu koje se nalazi u Zrenjaninu

28.03.2019.

U Zrenjaninu, u Gradskoj kući, Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije i vlasnik kineske kompanije “Shandong Linglong Tire Co, Ltd“ Vang Feng potpisali su Ugovora o prenosu prava javne svojine na građevinskom zemljištu koje se nalazi u Slobodnoj zoni Zrenjanin, bez naknade.

 Prenos prava javne svojine kineskoj kompaniji na građevinskom zemljištu koje se nalazi u Zrenjaninu

Republika Srbija je (na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije) kineskom investitoru, kompaniji “Shandong Linglong Tire Co, Ltd.”, za potrebe izgradnje fabrike, prenela 97 ha 64 a 09 m2 građevinskog zemljišta.

Vang Feng je u Gradskoj kući u Zrenjaninu rekao da je potpisivanje ugovora veoma važno za kompaniju, kao i za Srbiju i Zrenjanin, jer sada, kada imaju zemlju, mogu početi sa realizacijom projekta. On je zahvalio Vladi Srbije i Gradu Zrenjaninu koji su, kako je rekao, pomogli i pružili podršku da se investicija u tom gradu realizuje.

Vlasnik je rekao da već imaju konkterne planove i da će najpre sačiniti detaljan plan realizacije projekta, a zatim će početi zapošljavanje radnika koji će ići na obuku u Kinu, dok će marketing tim ispitivati ovdašnje tržište.

"Verujem da u Srbiji možemo imati fabriku visokokvalitetne gume i voditi računa o zaštiti životne sredine. Obećavam poštovanje svih zakona Srbije i lokalnih pravila kako bi od ovog posla imali korist kompanija, grad i radnici, u cilju zajedničkog razvoja", rekao je Vang Feng.

Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu RS je ukazao na veliki značaj ugovora koji, kako je rekao, predstavlja realizaciju Sporazuma zaključenog u Kini izmedju tadašnjeg ministra finansija Siniše Malog i Vang Fenga, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 Prenos prava javne svojine kineskoj kompaniji na građevinskom zemljištu koje se nalazi u Zrenjaninu

"Ovim ugovorom prenosimo pravo svojine na zemljištu od 96 hektara na kojoj će se graditi fabrika koja će biti najveća u Srbiji, od 50.000 kvadratnih metara, a u kojoj će se proizvoditi gume najvišeg kvaliteta i gde će biti zaposleno najmanje 1.200 ljudi", rekao je Vorkapić.

Kompanija “Shandong Linglong Tire Co, Ltd“ je kineska kompanija za proizvodnju pneumatika, sa registrovanim kapitalom od 1.200.000.000 kineskih jena. Godišnji kapacitet proizvodnje od 50.000.000 kompleta pneumatika. Nakon višegodišnjeg rada na inovacijama i razvoju kompanija je postala široko poznata u Kini sa imovinom velike vrednosti i više od 10.000 zaposlenih. Kompanija je rangirana među 20 najvećih svetskih proizvođača pneumatika i iz godine u godinu se rangira među 5 najznačajnijih kineskih kompanija, kompanija je zauzela mesto i među 500 najvećih brendova.

Informatror o radu Registar nepokretnosti u javnoj svojini Stvari u javnoj svojini koje su predmet otuđenja Izvod banke kao dokaz o uplati
 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19  Narodna skupština Republike Srbije Predsednik Republike Vlada Ustavni sud Srbije Vrhovni kasacioni sud Srbije Republičko javno tužilaštvo