MENI
Naslovna » Aktuelnosti » Prenos prava javne svojine na zemljištu sa Republike Srbije na grad Loznicu

Prenos prava javne svojine na zemljištu sa Republike Srbije na grad Loznicu

23.07.2019.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovan Vorkapić i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović potpisali su ugovore o prenosu prava javne svojine sa Republike Srbije na grad Loznicu u cilju izgradnje stadiona po UEFA 4 standardima na Lagatoru kao i novog obdaništa na zemljištu OŠ „Kadinjača" u Lozničkom Polju. Preduzeće „Eternal glori" postalo je vlasnik zemljišta u Banji Koviljači gde će izgraditi hotel po najsavremenijim standardima.

Posle potpisivanja ugovora idejni projekti za stadion i za obdanište koji su već urađeni proći će reviziju nakon čega će se vrlo brzo ući u postupak sprovođenja javnih nabavki kako bi došli do izvođača i početka radova.

Direktor Republičke direkcije za imovinu izrazio je zadovoljstvo što je sa gradonačelnikom Loznice zaključio dva ugovora koja su značajna kako za decu i sportiste tako i za sve građane Loznice. 

- Moram da istaknem da je grad Loznica iz mog iskustva jedan od gradova sa najboljom upravom. Sva dokumenta koja su bila potrebna da bi Vlada efikasno donela zaključke oni su brzo pripremili i zahvaljujući tome mi danas ovde posle vrlo kratkog vremena privodimo poslove kraju. Pored ovog zaključen je i ugovor sa preduzećem „Eternal glori" koje je otkupilo zemljište u Banji Koviljači gde je predviđena izgradnja hotela najviših standarda što će takođe doprineti tome da se grad Loznica i razvija i u oblasti turizma - zaključio je Vorkapić.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović iskazao je zahvalnost rukovodstvu države na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Vladi Republike Srbije koja je vrlo efikasno donela odgovarajući zaključak na osnovu kojeg je Skupština grada usvojila adekvatno rešenje zahvaljujući čemu se vrlo brzo pristupilo potpisivanju ugovora, a Loznica je kako je istakao apsolutno prva u Srbiji u pogledu projektne spremnosti.

Informatror o radu Registar nepokretnosti u javnoj svojini Stvari u javnoj svojini koje su predmet otuđenja Izvod banke kao dokaz o uplati
 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19  Narodna skupština Republike Srbije Predsednik Republike Vlada Ustavni sud Srbije Vrhovni kasacioni sud Srbije Republičko javno tužilaštvo