MENI
Naslovna » Aktuelnosti » Kuršumlijska banja u vlasništvu A.D. „Planinka“

Kuršumlijska banja u vlasništvu A.D. „Planinka“

27.01.2020.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić i predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, uz prisustvo državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Bojana Jocića, potpisali su ugovor o kupovini objekta - Dom vojske, nekadašnji Dom JNA, koji je postao vlasništvo Opštine Ruma.

Potpisivanjem ugovora o prodaji kompleksa Kuršumlijske banje između Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, Fonda PIO i kompanije A.D.“Planinka“, ova banja je i zvanično u vlasništvu kuršumlijskog preduzeća „Planinka“.

Hotel „Žubor” u Kuršumlijskoj Banji, zauzima površinu od oko 16.000 kvadrata sa pratećim objektima i 95.902 kvadrata zemljišta, prodat je za nešto više od 1.416.000 evra. Kućica za termalni izvor u Kuršumlijskoj Banji nije bila predmet prodaje, već je način korišćenja termalnog izvora regulisan po Zakonu o rudarstvu i geološkim istraživanjima, a naknada u skladu sa Zakonom za korišćenje javnih dobara.

Generani direktor „Planinke“ Radovan Raičević, istakao je da će se u revitalizaciju banje krenuti odmah. Projekti su spremni, a uložiće se više od 12 miliona evra, dogradiće se još jedan sprat i Kuršumlijska Banja biće spremna da primi prve goste za sezonu 2021 godine. Određeni broj radnika već je na edukacijama u Prolom i Lukovskoj Banji kako bi bili spremni da počnu da funcionišu u hotelu Žubor čim se za to steknu uslovi. Prema rečima generalnog direktora, posao u Žuboru će dobiti stotinak radnika.

U interesu svih građana Republike Srbije je da se banje i rehabilitacioni centri vrate u funkciju i što pre postanu mesta primamljiva i za turiste, kao i one kojima je potrebno lečenje.

Informatror o radu Registar nepokretnosti u javnoj svojini Stvari u javnoj svojini koje su predmet otuđenja Izvod banke kao dokaz o uplati
 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19  Narodna skupština Republike Srbije Predsednik Republike Vlada Ustavni sud Srbije Vrhovni kasacioni sud Srbije Republičko javno tužilaštvo