MENI
Naslovna » Arhiva » Arhiva vesti

Arhiva vesti

13.05.2015.

OBAVEŠTENJE

Obaveštavamo sve registrovane učesnike po Oglasu radi otuđenja motornih vozila putem javnog nadmetanja, objavljenom dana 06. maja 2015. godine u dnevnom listu „Politika“, da će se javno nadmetanje obaviti dana 15. maja 2015. godine u Palati „Srbija“, Bulevar Mihajla Pupina br. 2 (istočno krilo, drugi sprat, sala 233).

Potrebno je da svi registrovani učesnici sa Potvrdom o registraciji, ličnom kartom i licitacionom karticom dođu prema sledećem rasporedu:

- Prijava učesnika za vozila pod red. br. od 10. do 291. u 7.15 časova, licitacija u 8.00 časova;

- Prijava učesnika za vozila pod red. br. od 294. do 507. u 11.15 časova, licitacija u 12.00 časova;

Svi učesnici su dužni da poštuju kodeks oblačenja i da shodno tome budu adekvatno odeveni.

KODEKS OBLAČENJA

Molimo sve učesnike licitacije da ne dolaze u sledećim odevnim predmetima: Šorts, „bermude“ ( niti bilo koji drugi odevni predmet različit od dugih pantalona ili farmerki ), trenerke, papuče i sandale.

08.04.2015.

OBAVEŠTENJE

Obaveštavamo sve registrovane učesnike po Oglasu radi otuđenja motornih vozila putem javnog nadmetanja, objavljenom dana 3. aprila 2015. godine u dnevnom listu „Politika“, da će se javno nadmetanje obaviti dana 9. aprila 2015. godine u Palati „Srbija“, Bulevar Mihajla Pupina br. 2 (istočno krilo, drugi sprat, sala 233).

Potrebno je da svi registrovani učesnici sa Potvrdom o registraciji, ličnom kartom i licitacionom karticom dođu prema sledećem rasporedu:

- učesnici za vozila pod red. br. od 1. do 73. u 7 časova;

- učesnici za vozila pod red. br. od 74. do 233. u 11,30 časova;

- učesnici za vozila po red. br. 234. do 510. u 15 časova

31.03.2015.

OBAVEŠTENJE

Obaveštavamo sva zainteresovana lica da će dana 3. aprila 2015. godine biti objavljen oglas za prodaju motornih vozila putem javnog nadmetanja u dnevnom listu „Politika“ i na sajtu Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije www.rdi.gov.rs.

Vozila će moći da se razgledaju dana 4. i 5. aprila 2015. godine, na parkingu istočnog krila Palate „Srbija“ u vremenu od 10-18 časova.

Registracija učesnika na javnom nadmetanju vršiće se dana 6. i 7. aprila 2015. godine, u prostorijama Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, ul. Gračanička br. 8.

Javno nadmetanje će se održati dana 9. aprila 2015. godine u Palati „Srbija“.

25.03.2015.

OBAVEŠTENJE

Obaveštavamo sve registrovane učesnike za javno nadmetanje po Oglasu radi otuđenja motornih vozila putem javnog nadmetanja, objavljenom dana 18.03.2015. godine u dnevnom listu „Politika“ da će se javno nadmetanje obaviti dana 26.03.2015. godine sa početkom u 9 časova u Palati Srbije Bulevar Mihajla Pupina br. 2 , (istočno krilo, drugi sprat, sala 233).

Potrebno je da svi registrovani učesnici sa Potvrdom o registraciji i ličnom kartom dođu do 08:30 časova radi dobijanja licitacione kartice.

NACRT - UGOVOR O KUPOPRODAJI MOTORNOG VOZILA (.doc)

NACRT - UGOVOR O KUPOPRODAJI MOTORNOG VOZILA - JP i drugi (.doc)

11.10.2014.

REPUBLIČKA VLADA PODSTIČE RAZVOJ PRIVREDE I ZAPOŠLJAVANJE

Potpisivanjem ugovora u Bačkoj Palanci 10. oktobra 2014.godine između Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije i kompanije „Real Knitting“ iz Gajdobre o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine Republike Srbije bez naknade, stvoreni su uslovi za proširenje proizvodnih pogona kompanije i otvaranje novih radnih mesta.

REPUBLIČKA VLADA PODSTIČE RAZVOJ PRIVREDE I ZAPOŠLJAVANJE

Kompanija „Real Knitting“, inače lider u proizvodnji čarapa, dobija zemljište površine 1 hektar, 42 ara i 3 metra kvadratna koje se nalazi uz postojeću fabriku, a obavezuje se da uz postojećih oko 400 u roku od pet godina zaposli još najmanje 270 radnika.

Gajdobra, bačko selo sa 3000 stanovnika u poslednje dve godine od kako ova kompanija posluje skoro da nema nezaposlenih, tj. svako ko je želeo imao je mogućnosti da se zaposli. Ova fabrika danas radi u tri smene i zapošljava radnike iz okolnih mesta iz bačkopalanačke i okolnih opština.

10.10.2014.

OTVARANJE NOVE FABRIKE ”MIŠLEN” GRUPE U PIROTU

Jedan od najvećih svetskih koncerna u oblasti proizvodnje pneumatika Michelin grupa i njena kompanija Tigar Tyres – Big Tigar otvorili su 9. oktobra 2014.godine novu fabriku u Pirotu. Svečanom otvaranju prisustvovao je i Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

OTVARANJE NOVE FABRIKE ”MIŠLEN” GRUPE U PIROTU

Naime, ova prestižna francuska kompanija investirala je 215 miliona evra u proširenje proizvodnih kapaciteta u svojoj fabrici guma, otvorivši tako 500 novih radnih mesta u regionu. Big Tigar jedna je od najvećih investicija u Srbiji i ova fabrika je opremljena najsavremenijom tehnologijom koja omogućava godišnju proizvodnju 12 miliona guma do kraja 2016. Pirotski „Tigar” je sa 158 miliona evra treći izvoznik u Srbiji.

Ovakvo kapitalna investicija u značajnoj meri je omogućena dinamičnim radom i aktivnostima zaposlenih u Direkciji za imovinu, tako što je ova Direkcija sačinila, a direktor Jovan Vorkapić u ime Republike Srbije potpisao sa kompanijom Tigar Tyres – Big Tigar ugovore o otuđenju zemljišta iz imovine Republike Srbije, ukupne površine 3 hektara 25 ari 29 metara kvadratnih po ceni od 13.011.600,00 dinara, koja su sredstva uplaćena u budžet RS.

01.09.2014.

„MOFAZA“ U VLASNIŠTVU OPŠTINE VRNJAČKA BANJA

Ugovor o primopredaji poslovnog prostora preduzeća „Mofaza“, sa Republike Srbije na opštinu Vrnjačka Banja, potpisan je u utorak, 26. avgusta u Vrnjačkoj Banji u prostorijama Kabineta predsednika. Ugovor je u ime Republike Srbije potpisao Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, a u ime opštine Vrnjačka Banja, predsednik opštine Boban Đurović.

„MOFAZA“ U VLASNIŠTVU OPŠTINE VRNJAČKA BANJA

Poslovni prostor preduzeća „Mofaza“ koje je u stečaju, već godinama je objekat posebne namene, a ovim činom stvoreni su pravni preduslovi, koji omogućavaju da se on stavi u funkciju interesa opštine Vrnjačka Banja i njenih građana. Planirana je adaptacija ovog objekta za potrebe zdravstvene ambulante, za tri mesne zajednice Štulac, Ruđinci i Vrnjci.

Predsednik opštine Boban Đurović istakao je ovom prilikom da je ovo veliki doprinos Vlade RS lokalnoj samoupravi Vrnjačka Banja, a u cilju poboljšanja životnih uslova stanovništva, u ovom slučaju tri mesne zajednice koje će dobiti novu zdravstvenu ambulantu. Đurović je dodao da će lokalna samouprava nastaviti da u svoje vlasništvo pribavlja objekte koji su od vitalnog značaja za opštinu i njene građane.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić rekao je da je Vlada RS i Republička direkcija za imovinu i do sada imala razumevanja za ovakve slučajeve u lokalnim samoupravama, a koji su za boljitak građana. U ovom konkretnom slučaju ovaj objekat nije mogao dobiti bolju namenu od one koju joj je namenila opština Vrnjačka Banja, a to je pružanje zdravstvenih usluga stanovnicima Vrnjačke Banje. „ Planiramo da nastavimo sa ovakvom praksom za sve projekte koji imaju smisla, i opravdavaju ovakvu vrstu posla“ rekao je Vorkapić prilikom potpisivanja Ugovora o primopredaji.

OBAVEŠTENJE
Uplata humanitarne pomoći posredstvom PayPal servisa na adresi floodrelief.gov.rs

20.05.2014.

Obaveštavamo sve zainteresovane za uplatu humanitarne pomoći da je od 18. maja 2014. godine aktivan PayPal račun preko koga je moguće uplatiti humanitarnu pomoć za žrtve poplava u Republici Srbiji iz 193 zemlje i regiona.

Račun pripada Misiji Republike Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu, a sredstva koja se uplate korišćenjem PayPal servisa se direktno prebacuju na namenski račun Vlade Republike Srbije otvoren za pomoć otklanjanja posledica vanrednih okolnosti – poplava.

Adresa na kojoj je moguće izvršiti uplatu korišćenjem PayPal servisa je floodrelief.gov.rs, a na istoj adresi nalaze se i podaci o drugim mogućnostima uplate humanitarne pomoći za žrtve poplave u Republici Srbiji.

Republička direkcija za imovinu Republike Srbije u saradnji sa drugim organima doprinosi saniranju posledica poplava

19.05.2014.

Vlada Srbije na sednici održanoj 15. maja 2014. proglasila je vanrednu situaciju na teritoriji čitave Srbije zbog obilnih padavina i nezapamćenih poplava koje su zadesile našu državu.

Vanredna situacija proglašena je na zahtev Republičkog štaba za vanredne situacije, a nakon analize trenutne situacije na terenu izazvane vremenskim padavinama.

Republička direkcija za imovinu Republike Srbije je odlukom direktora Jovana Vorkapića, u svrhu pomoći i prevazilaženja novonastale situacije, ustupila Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije i JP Srbijavode određene poktretne stvari iz magacina u Nišu.

Saradnjom sa drugim državnim organima i ustupanjem stvari kao što su gumene čizme, kišna odela, kišne kabanice, zaštitne rukavice, užad za spasavanje, lopate, ašovi, sekire i druga oprema koje se nalaze u magacinima, Republička direkcija za imovinu Republike Srbije daje doprinos podizanju kapaciteta resursa ahgažovanih na sprečavanju i saniranju posledica poplava.

U cilju prevazilaženja novonastale krizne situacije iz magacina je, u poplavama ugrožena područija, isporučena i pomoć u vidu paketa za ličnu higijenu, kućne hemije, odeće, obuće i razne opreme. Pomoć je dostavljena u prihvatne centre u Šabac i Beograd.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovan Vorkapić, uključen je u sastav kriznog štaba za odbranu od poplava, a u aktivnosti je uključen i određen broj zaposlenih.

Svesni teške i tragične situacije u poplavama pogođenim delovima zemlje, rukovodstvo i zaposleni u Republičkoj direkciji za imovinu Republike Srbije, organizuju i prikupljanje novčanih sredstava, u okviru organizacije, kao vid pomoći ugroženom stanovništvu.

Univerzitet u Beogradu u saradnji sa Vladom Srbije, Direkcijom za imovinu i organima lokalne samouprave, počinje sa realizacijom projekta Univerzitet u prirodi

19.05.2014.

U zgradi Rektorata, dana 15. maja 2014. zajednički su potpisali Ugovor o davanju na korišćenje nepokretnosti, u ime Republike Srbije direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, Jovan Vorkapić, u ime Univerziteta u Beogradu, rektor prof. dr. Vladimir Bumbaširević i u ime opštine Ivanjica, predsednik opštine, Milomir Zorić.

Univerzitet u Beogradu u saradnji sa Vladom Srbije, Direkcijom za imovinu i organima lokalne samouprave, počinje sa realizacijom projekta Univerzitet u prirodi

Potpisivanje navedenog ugovora, usledilo je nakon donošenja Zaključka Vlade od 14. marta 2013. godine, kojim se Vlada saglasila da se Republici Srbiji, za potrebe Univerziteta u Beogradu, radi uspostavljanja Univerziteta u prirodi, kao sastavnog dela Univerziteta u Beogradu, na području Rezervata biosfere Golija-Studenica, parka prirode Golija i vazdušne banje Ivanjica, daju na korišćenje, na neodređeno vreme, bez naknade, nepokretnosti korisnika Osnovne škole „Milan Vučićević“, Bratljevo i Osnovne škole „Nedeljko Košanin“, Čečina, čiji je osnivač opština Ivanjica, a koje nepokretnosti nisu u funkciji korisnika.

Realizacijom projekta uspostavljanja Univeziteta u prirodi, kao sastavnog dela Univerziteta u Beogradu, na području Rezervata biosfere Golija –Studenica, parka prirode Golija i vazdušne banje Ivanjica, pružiće se značajan doprinos modernizaciji i unapređenju visokoškolskog sistema u Srbiji, unapređenjem zdravlja, razvoja ekološke svesti i navika studenata Univerziteta u Beogradu, kao i unapređenja kvaliteta lokalnog obrazovanja, naučnog i kulturnog života na prostoru opštine Ivanjica.

Uspostavljanjem Univeziteta u prirodi, kao sastavnog dela Univerziteta u Beogradu na području Rezervata biosvere Golija –Studenica, parka prirode Golija i vazdušne banje Ivanjica, koji je ujedno i jedini rezervat biosfere pod zaštitom UNESCO na teritoriji Republike Srbije, dovešće do smanjenja pada priraštaja stanovništva i smanjene migracije stanovništva iz sela u grad, koja je do sada posebno bila izražena.

Održavanje seminara, letnje škole, istraživačkih stanica, pojedinih segmenata redovne univerzitetske nastave, dovešće do oživljavanja ovih prostora.

Takođe, obzirom da će Univerzitet u prirodi funkcionisati na prostoru pod zaštitom UNESCO-a i u skladu sa njegovim programom „Čovek i biosfera“, realno je očekivati da ovaj projekat postane jedna od tačaka ostvarivanja intenzivne međunarodne saradnje Univerziteta u Beogradu.

08.05.2014.

OBAVEŠTENJE
o izmeni konkursne dokumentacije, i produženju roka za podnošenje ponude, u javnoj nabavci male vrednosti, JN 5 za 2014. godinu, nabavka usluga – specifična zdravstvena zaštita zaposlenih (sistematski lekarski pregled)

Preuzmite obaveštenje o izmeni konkursne dokumentacije u DOC formatu

Preuzmite konkursnu dokumentaciju u DOC formatu

DOBROM SARADNJOM REPUBLIČKE DIREKCIJE I GRADA NOVOG SADA REŠENO PITANJE NASTAVKA RADOVA NA „ŽEŽELJEVOM“ MOSTU

01.11.2013.

U Novom Sadu potpisan je ugovor na osnovu kog je Republika Srbija tom gradu bez naknade prenela vlasništvo nad zemljištem radi nastavka izgradnje Žeželjevog mosta.

DOBROM SARADNJOM REPUBLIČKE DIREKCIJE I GRADA NOVOG SADA REŠENO PITANJE NASTAVKA RADOVA NA „ŽEŽELJEVOM“ MOSTU

Ugovor su potpisali direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije 05 broj 463-9067/2013 od 25. oktobra 2013. godine.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić istakao je da je Republička Vlada, odnosno Republička direkcija za imovinu uložila trud kako bi svojim brzim delovanjem pomogla Novom Sadu i time stvorila preduslove za izgradnju pristupnih saobraćajnica mostu. Žeženjev most je veoma bitan za grad, ali i za celu zemlju i zbog toga je Vlada odlučila da ovaj posao uradi u maksimalno kratkom vremenskom roku.

Nakon potpisivanja Ugovora i preuzimanja parcela, Zavod za izgradnju grada, odnosno Novi Sad, u zakonskom roku sprovešće neophodne procedure kako bi se iskoristila predviđena sredstva obezbeđena preko IPA fonda u vrednosti od 5,5 miliona evra, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Tom prilikom gradonačelnik se zahvalio Vladi Srbije koja je u kratkom roku donela ovu odluku.

OBAVEŠTENJE O ZAKLJUČENOM UGOVORU O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI, BEZ NAKNADE

19.8.2013.

Republička direkcija za imovinu Republike Srbije je u cilju realizacije projekta ekonomskog razvoja – izgradnje fabrike za proizvodnju obuće, a na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije 05 broj: 46-5911/2013 od 12. jula 2013. godine, 2. avgusta 2013. godine zaključila ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade, sa Investitorom privrednim društvom TECHNIC DEVELOPMENT d.o.o., Vranje.

Kompanija ''GeoxSpa“, privredno društvo registrovano u privrednoj komori grada Trevizo, Republika Italija, je osnovalo privredno društvo TECHNIC DEVELOPMENT d.o.o., Vranje, kao 100% vlasnik istog, radi primene nameravane izgradnje i rada proizvodnog objekta u Gradu Vranje – fabrike za proizvodnju obuće, i zapošljavanja najmanje 1250 radnika.

Vlada Republike Srbije je, iz razloga privlačenja direktnih stranih investicija u Srbiju i otvaranja novih radnih mesta, odlučila da se otuđi iz javne svojine Republike Srbije građevinsko zemljište, bez naknade, neposrednom pogodbom, i to: kat. parc. br. 626/2 površine 1a 74m2 i kat. parc. br. 626/3 površine 21a 81m2, obe upisane u listu nepokretnosti br. 101 KO Bunuševac, koje se nalazi u Privredno-radnoj zoni Bunuševac, u Gradu Vranje.

Radi realizacije ovog zaključka Vlade, Direkcija je sa Investitorom zaključila ugovor Br. 463-68/2013-06 od 02.08.2013. godine, kojim je otuđeno građevinsko zemljište u javnoj svojini, bez naknade.

Informatror o radu Registar nepokretnosti u javnoj svojini Stvari u javnoj svojini koje su predmet otuđenja Izvod banke kao dokaz o uplati
 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19  Narodna skupština Republike Srbije Predsednik Republike Vlada Ustavni sud Srbije Vrhovni kasacioni sud Srbije Republičko javno tužilaštvo